Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
Boekhoudkantoren krijgen uitstel tot 28 oktober voor belastingaangiftes

De verschuiving van de deadline komt tot stand na een akkoord tussen minister van Financiën Vincent van Peteghem en ITAA, de beroepsvereniging van belastingadviseurs en accountants. De haalbaarheid van de deadlines werd door verschillende spelers in de boekhoudwereld in vraag gesteld. En daar werd nu naar geluisterd, met een duurzaam resultaat tot gevolg.

Dit akkoord omhelst immers ook een engagementsverklaring over de wettelijke verankering van de aangiftetermijnen. Ook dat kunnen we alleen maar toejuichen. Want Kroton herkent al jaren hetzelfde scenario. De deadlines voor de aangifte van zowel de personen- als de vennootschapsbelasting worden eerst ongelooflijk scherp gezet. Later worden deze deadlines nog een aantal keer verschoven, nét omdat de boekhoudwereld aan de alarmbel trekt.

Deze werkwijze geeft geen zekerheid noch stabiliteit aan de werklast van de boekhouders en belastingadviseurs. Door de toekomstige aangiftedeadlines in de wet te verankeren, kunnen we zorgvuldig anticiperen, zonder onszelf nodeloos te overbelasten. Maar vergeet niet: jullie hebben maar één boekhouder, wij hebben veel klanten (lees: veel dossiers). Wij willen jullie dus bedanken voor jullie geduld!

Boekhoudkantoren krijgen uitstel tot 28 oktober voor belastingaangiftes

Nog meer goed nieuws! De deadline voor de aangifte van de personenbelasting via een mandataris (=Kroton) verschuift van 30 september 2022 naar 28 oktober 2022. Fieuw! Dat geeft ons meer ademruimte om ieder klantendossier zorgvuldig af te ronden.

Nieuws