Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
Isabelle Joris

Een boeketje bloemen tovert een glimlach op ieders gezicht. Ze zijn leuk om te geven en te krijgen én hebben ook nog eens een positieve invloed op onze gezondheid. Ze zuiveren de lucht, boosten onze productiviteit en geven een kleurrijke touch aan een ruimte. De van oorsprong Waalse Isabelle denkt er niet anders over. Ze haalt haar hart op tijdens een wandeling door mooie tuinen en parken in binnen- en buitenland en gaat graag zelf aan de slag met bloemen. Na een stevige brainstormperiode, een coaching voor starters en talloze gesprekken met Kroton, kreeg haar droomproject al snel vorm: ‘Bunch Flower Art’ openen in Tervuren.

In haar bloemenwinkel en concept store verkoopt ze elegante boeketten van verse snijbloemen en de nog steeds trendy en verfijnde droogbloemboeketten.  Maar je koopt er ook kaarsen met gedroogde bloemen, vazen, potten en kransen vervaardigd uit gedroogde bloemen. Naast het klassieke concept van de bloemenwinkel werkt ze ook samen met kunstenares Marie-Jo Van Riet en emotionele coach Kathy Vandevelde. Ze geven workshops bloemen en planten schilderen en laten je kennis maken met de wondere wereld van aromatherapie, gebaseerd op essentiële oliën.

Een bruidsboeket, een sereen bloemstuk voor op de koffietafel of een bloemenmuur op het doopfeest van je kleine spruit? Isabelle denkt graag mee over je fleurige decoratie. Leer je liever zelf hoe je zo’n bloemstukjes of een 3D-mobiel met droogbloemen maakt? Dat kan! Isabelle geeft workshops aan volwassenen én kinderen in haar workshopruimte aan de winkel of op een zonovergoten, mooi gedekt terras op verplaatsing. Tijdens de vakantieperiode organiseert ze ook stages in bloemenkunst aan creatieve kinderen met groene vingers. De samenwerking met de verschillende leeftijdsgroepen tijdens zo’n workshop is een echte uitdaging!

Op dinsdag en vrijdag brengt ze haar kinderen naar school en vertrekt ze richting de groothandel in Kontich om verse snijbloemen te kopen. Isabelle kiest steeds voor seizoensgebonden bloemen die ze later in de winkel verwerkt in boeketten en bloemstukken. Ze decoreert haar etalage met bloemen en planten en doet een rondje door de winkel om de eventueel verwelkte bloemen weg te halen. Deze voorbereidingen nemen zo’n twee uur in beslag. Ze schrijft de verkoopprijzen op haar bordjes en is dan klaar om de winkel te openen. Van zodra er geen klanten in de winkel rondlopen werkt ze aan bestellingen in haar workshopruimte.

Haar liefde voor reizen, kunst, cultuur en muziek drukt een stempel op het totaalconcept van ‘Bunch Flower Art’. Isabelle probeert bloemencreaties te ontwerpen die je nergens anders ziet. Ze speelt op een creatieve manier met de materialen waarop Moeder Natuur haar trakteert wanneer ze boeketten en bloemstukken bij elkaar zoekt. Geen cellofaan rondom een boeket van ‘Bunch Flower Art’. Isabelle kiest voor kraftpapier, versierd met mooie linten. Haar stijl is landelijk maar toch idyllisch, natuurlijk maar toch elegant en geraffineerd.

Haar grote droom? Een Ikebana-opleiding volgen in Japan. Ike-wat? Ikebana, wat Japans is voor ‘levende bloemen’, is een bloemschiktrend waarbij je werkt met de materialen die je in de tuin vindt. Bij de Oosterse bloemsierkunst is het belangrijk dat je je focust op het creëren van een mooie compositie.

Benieuwd naar de nagelnieuwe winkel? Surf naar de Facebook-pagina of bezoek de winkel in de Oppemstraat 12 in Tervuren.

"Bunch Flower Art is meer dan een bloemenwinkel"

Meet Isabelle Joris, de creatieve duizendpoot en mama van twee die onlangs de deuren van ‘Bunch Flower Art’ opende in Tervuren. Na een 16 jaar lange loopbaan als Communication Officer in de reclame- en mediasector gaf ze zichzelf een adempauze van 3 jaar. Ze ging op zoek naar zichzelf en (her)ontdekte haar grote passie voor bloemen. In november 2020 startte ze aan een opleiding bloemschikken en zo 'plantte' ze een nieuwe start in haar carrière.
De stijl van 'Bunch Flower Art' is landelijk maar toch idyllisch, natuurlijk maar toch elegant en geraffineerd

Klanten in de kijker