Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
Le Cave’O

De bal ging aan het rollen toen de actieve levensgenieters het hartje van de Provence onveilig maakten samen met hun gezinnen. Want wat is er fijner dan terrassen op vakantie met een goed glas wijn in de hand? Tijdens hun talloze gedachtewisselingen over het zoet- en zuurgehalte, de body of de ‘tranen’ in een glas wijn, groeide het idee om ook op professioneel vlak iets te doen met hun passie voor wijn.

De beginnende wijnhandelaars in bijberoep gaan steeds intensief op zoek naar ambachtelijke tradities en onbekende pareltjes. Ze gaan er prat op om zich te specialiseren in het zelf uitkiezen, invoeren en verdelen van kwalitatieve wijnen aan democratische prijzen.

Het kost wel wat tijd om de wijnen aan te kopen. De twee mannen bollen steeds zelf naar Frankrijk om de contacten met de wijnboeren te onderhouden en om een ideaal transport te garanderen. Maar dat is het zeker waard, want bij elke slok van je glas proef je het heerlijke boeket van die tongstrelende Franse wijnen.

De uitdaging ligt ‘m in het op de hoogte blijven van een wijnwereld die constant in verandering is. De biologische aanpak die industriële processen veroordeelt, wint aan terrein. Permanente scholing en uitgebreide prospecties staan centraal en dat is niet altijd eenvoudig voor twee zelfstandigen in bijberoep. Tijdens vakanties en weekends draait de wijnhandel van Le Cave’O dus op volle toeren.

De coronacrisis gooide ook roet in het eten. De lokale foodtruck marktjes werden afgelast en de startende ondernemers moesten creatieve alternatieven verzinnen om potentiële klanten te laten kennismaken met hun wijnen. Ze organiseerden zomerse en winterse wijnwandelingen langs de wijngaardberg in Wezemaal. Dankzij verschillende wijnstanden langs het parcours kregen andere wijnliefhebbers de kans om het assortiment aan wijnen te proeven. Met succes!

Hun ultieme droom? Dat is om ooit zelf een kwaliteitsvolle Belgische wijn op de markt te brengen. Een droom om toe te juichen dus. Al zijn we – met de feestdagen in aantocht – ook al fan van het idee om één van hun zelf geïmporteerde en aanbevolen wijnflessen te ontkurken. Schol!

 

"Wij specialiseren ons in Franse kwaliteitswijnen aan toegankelijke prijzen"

Meet Stijn Maes (links) en Stefan Beersaerts (rechts), twee wijnliefhebbers die hun passie en kennis bundelen in een online webshop boordevol Franse kwaliteitswijnen genaamd Le Cave'O. De twee jonge ondernemers proeven de beste wijnen bij lokale Franse wijnboeren en voeren ze ook zelf in voor de beste prijs/kwaliteitsgarantie. Op zoek naar het perfecte cadeau? Neem dan zeker eens een kijkje op hun website!

Klanten in de kijker