Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
Linkflow

De 27-jarige Tim verslindt boeken, doet aan recreatief padel- en tennis en trekt graag de wereld rond met een rugzak. Maar hij zet z’n voetbalcarrière in 2e provinciale aan het einde van dit seizoen aan de kant om ervoor te zorgen dat z’n startup Linkflow een gevestigde waarde wordt. Een bezige bij dus!

Websites en webshops zijn niet meer weg te denken uit het digitale tijdperk waarin we leven. Elk bedrijf wint bij de ontwikkeling van een goed opgebouwde website of webshop die je merkidentiteit benadrukt. Tim rolde in deze wereld dankzij z’n studies en job als Channel Marketing Specialist bij Sony. Hij beschouwde de marketingkennis die hij nog dagelijks verwerft als erg waardevol en besloot om daar iets concreet mee te doen: Linkflow oprichten.

Maar wat doet Linkflow nu specifiek? Ervoor zorgen dat jouw website of webshop eruit springt. Dat verwezenlijkt Tim door het doelgerichte online adverteren te combineren met de creatie van een aantrekkelijke vormgeving van een website. Hij kroonde zichzelf tot autodidact in het ontwerpen en coderen van webshops en websites. Online adverteren daarentegen had voor hem al lang geen geheimen meer. Wat is online adverteren? Dat is adverteren op online platformen waarop je je doelgroep eenvoudigweg kan bereiken. Denk maar aan Facebook, Instagram, LinkedIn en Google.

Het doel van online adverteren is een strak omlijnd gegeven: meer bereik en verkeer genereren. Dat gaat als volgt. Stel, je wilt als bedrijf een product verkopen of klanten werven. Dan heb je een goede website of webshop nodig waarmee je relevante bezoekers aantrekt. Dat doe je door je online advertenties te analyseren en bij te sturen waar nodig. Hoe meer consumenten je website of webshop terug vinden, hoe beter je organische ranking op zoekmachines zoals Google. Als de vindbaarheid van je website of webshop verhoogt, verhoogt ook het aantal boekingen, aankopen of aanvragen. Als gevolg stijgt ook je omzet!

Online adverteren en webdesign vormen onderdeel van een onmiskenbaar en doordacht proces, want bedrijven die zich willen ontwikkelen zijn niets zonder digitale middelen om mee te communiceren. Dat is meteen ook één van de sterkste troeven van Linkflow. De grootste uitdaging ligt ‘m dan weer in een naadloze klantenbegeleiding van A tot Z: van prospectie, het eerste gesprek, de analyse tot het eindresultaat.

Tim vindt het fantastisch om mee te denken met de klant. Zo beet hij zich graag vast in het SPA@HOME”-project. Deze klant wilde een jaar geleden de verhuur van jacuzzi’s realiseren in Vlaanderen. Ondertussen heeft de klant meer dan 200 bezoekers en meer dan 60 boekingen per maand én is hun organische ranking op alle belangrijke zoekwoorden fantastisch. Een klant op zo’n korte tijd zien groeien geeft Tim bijzonder veel voldoening.  Het toont dat het geven van tips, de creatie van een slim ontworpen webshop en het opzetten van succesvolle online advertenties werkt.

Tims ultieme droom? Da’s om een agency uit te bouwen waarmee hij zich kan onderscheiden dankzij kwalitatief werk en positieve resultaten voor elke klant. Hierbij moet er steeds ruimte blijven voor een ongedwongen en informele sfeer. Tim beschouwt z’n klanten meer als partners en later ook als goede kennissen of vrienden. Daar draait het allemaal om!

 

"Ik zorg ervoor dat jouw website of webshop eruit springt"

Meet Tim Retoré, de nieuwsgierige en ambitieuze Lennikenaar die z’n expertise over online adverteren ontplooit als marketing specialist bij Sony én deze ook toepast in z’n eigen startup: Linkflow. De ambitieuze sportieveling combineert de job van online adverteren met webdesign om zo te beantwoorden aan de wereldwijde vraag van doelgericht reclame.
Websites en webshops zijn niet meer weg te denken uit het digitale tijdperk waarin we leven

Klanten in de kijker