Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
Kroton: wat betekent dat eigenlijk?

De Belgische schrijver Jos Vandeloo schreef namelijk ook een boek genaamd ‘De Croton’. Deze 109 bladzijden tellende novelle was verplichte lectuur toen oprichter Luk Van Biesen nog op de schoolbanken zat. Naast de vertelling over ‘De Croton’ bevat het boek nog drie andere kortverhalen. Maar vooral het mysterieuze, aparte karakter van het titelverhaal bleef hangen.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor een huiseigenaar én een plantje dat geen zin heeft om te stoppen met groeien. Een best luchtig verhaal dat na een serieuze spanningsopbouw eindigt in een scène waarin de eigenaar op alle mogelijke manieren probeert om de controle over de groei van z’n exotische plant niet te verliezen.

De climax in dit verhaal over het onschuldige (?) plantje zullen we niet verklappen, maar de filosofie achter onze naamkeuze wel. ‘De Croton’ – ‘vervlaamst’ in Kroton – staat in onze ogen symbool voor volharden en blijvend inzetten. De hardnekkige Croton inspireert ons, want eigenlijk symboliseert het ons boekhoudkantoor. Kroton betekent volhouden, doorzetten, verdedigen, worstelen met én nooit opgeven op vlak van dienstverlening en hulpvaardigheid naar onze klanten toe. Maar de plant met z’n kleurrijke bladeren krijgt binnenkort ook z’n plaatsje in ons nieuwe kantoor in Hofstade hoor.

Kroton: wat betekent dat eigenlijk?

Je hebt er waarschijnlijk nooit eerder bij stilgestaan want Kroton is gewoon de naam van je boekhoudkantoor. Misschien heb je de gelijknamige Croton – met een C – wel al eens gespot in het tuincenter of in de living van een tante of je grootvader. Waar deze kleurrijke plant een tijdje geleden eerder in een oubollig interieur pronkte, is ze nu aan een opmars bezig! Ons kantoor is uiteraard niet ‘lukraak’ vernoemd naar deze Zuidoost-Aziatische plant uit de wolfsmelkfamilie. Nee hoor, er zit een verhaal achter…

Nieuws