Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
Zelfstandige worden: waar twijfel je nog aan?

Je hebt misschien een hobby waar je erg veel plezier en voldoening uit put. Waarom zou je dan tot na de werkuren wachten om te doen waar je echt zin in hebt? Wij kunnen er mee voor zorgen dat je hobby evolueert naar een manier om je boterham mee te verdienen.

De stap naar een leven als zelfstandige lijkt erg riskant. Zal mijn concept wel aanslaan? Is mijn startkapitaal hoog genoeg? Ben ik wel zelfzeker genoeg om te lobbyen in functie van mijn product? Terechte vragen, dat zeker. Maar denk vooral ook aan de voordelen.

Zo ben je steeds je eigen baas. Dat betekent meer vrijheid: je plant zelf je werkuren in en bepaalt zelf wat je wel en niet doet. Je maakt zelf alle beslissingen en kan niet afgestompt worden door een leidinggevende die denkt dat je idee toch niet past bij het gedachtengoed van je bedrijf. De “ondergeschiktheid” van de werknemer tegenover de werkgever verdwijnt volledig.

Als je ideeën goed zitten kan je als ondernemer meer geld verdienen dan je in loondienst ooit voor mogelijk hield. Als je weet dat je werkgever ook nog winst moet maken op jouw arbeid – je verdient met andere woorden niet enkel je eigen loon maar ook dat van je baas en eventuele aandeelhouders – besef je al snel dat er veel geld verloren gaat.

Ben je getalenteerd in iets specifiek, geloof je dat je inspeelt op een bepaalde behoefte en heb je al mogelijke klanten? Dan mag niets je nog tegenhouden om zelfstandige te worden. Is de switch van werknemer in loondienst naar zelfstandige te eng? Dan kan je er eerst voor kiezen om zelfstandige in bijberoep te worden.

De overstap naar een zelfstandigenstatuut is een hele uitdaging, dat beseffen we maar al te goed. Je moet steeds rekening houden met sociale bijdragen, kostenstructuren en prijsbepalingen. Maar je hebt geluk, want wij zijn steeds beschikbaar om je te begeleiden met deze administratieve rompslomp. We gaan samen met jou op zoek naar een optimaal resultaat en helpen je om de valkuilen van het ondernemerschap te ontwijken. Aarzel dus niet om eens binnen te stappen in één van onze kantoren of ons te bellen.

Zelfstandige worden: waar twijfel je nog aan?

Kroton krijgt vaak gemotiveerde denkers en ondernemers in spe over de vloer die er al jaren van dromen om zelfstandige te worden. De stap effectief durven zetten is een hele andere zaak. Zelfstandige worden is niet evident, dus het is meer dan begrijpelijk dat er duizenden vragen door je hoofd spoken. Maar dat zijn vragen waar wij ongetwijfeld een antwoord op weten.

Nieuws