Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
“Elektrisch tanken”: hoe wordt deze kost in aftrek genomen?

Bij elektrische wagens is de aftrekbaarheid dus (voorlopig) 100%. De elektriciteit én de laadpalen die elektriciteit voor je elektrische wagen genereren, zijn dus onderworpen aan diezelfde aftrekbaarheid van 100%. Als particulier krijg je een belastingvermindering van 45% op de installatie van een laadpaal tot 1500 euro.

Bedrijven die hun laadstations publiek toegankelijk maken, krijgen een verhoogde aftrek. Bij plaatsing voor 31 december 2022, gaat het om een aftrek van 200%. Bedrijven die hun laadstations tussen 1 januari 2023 en 31 augustus 2024 installeren, hebben recht op een aftrek van 150%

Momenteel sleutelt de overheid opnieuw aan de regels rond de auto-fiscaliteit. Koop je in 2023 een elektrische wagen? Dan valt je wagen mogelijk onder een ander fiscaal regime en geldt bovenstaande reglementering niet. Er is slechts één constante in de auto-fiscaliteit: continue verandering! Wil je echt zeker zijn? Contacteer ons dan  vooraleer je een elektrische wagen koopt. Wij staan altijd voor je klaar met het beste advies!

“Elektrisch tanken”: hoe wordt deze kost in aftrek genomen?

Je las eerder al een artikel over milieuvriendelijke wagens die (voorlopig) 100% fiscaal aftrekbaar zijn. We kunnen het simpel stellen: hoe ecologischer de auto, hoe hoger de aftrekbaarheid. Dat geldt voor alle kosten die je linkt aan je auto: van de aankoop van je wagen tot de gegenereerde elektriciteit van je laadpaal.

Nieuws