Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
Investeren “na” corona: nog steeds interessant?

De investeringsaftrek moedigt ondernemingen aan om te investeren. Het systeem van de gewone investeringsaftrek, dat reeds bestond voor kleine ondernemingen, werd ten gevolge van de coronacrisis versterkt. Het fiscaal voordeel voor investeringen werd tussen 12 maart 2020 en 31 december 2021 verhoogd van 8% naar 25%.

Maar er is meer… De regering kondigde pasgeleden aan dat ondernemingen ook voor investeringen in 2022 kunnen genieten van de verhoogde investeringsaftrek van 25%. Een gebouw aankopen of een opleiding voor uw werknemers voorzien loont dus nog steeds de moeite!

Dit fiscaal voordeel wordt berekend op het vastgelegde percentage van de aanschafwaarde van de investering. Maakte je onderneming onvoldoende winst? Dan mag je de investeringsaftrek onder bepaalde voorwaarden overdragen naar de winsten van een volgend belastbaar tijdperk.

Benieuwd of je als ondernemer kan genieten van dit fiscaal voordeel? Wil je iets aankopen maar heb je geen idee of deze goederen in aanmerking komen voor een investeringsaftrek? Contacteer ons gerust want wij staan voor je klaar met het beste advies. Of lees meer in ons vorig artikel over investeringsaftrek.

Investeren “na” corona: nog steeds interessant?

De federale regering voorziet een investeringsaftrek als fiscaal voordeel voor bedrijven. Zo mag een onderneming een bepaald percentage van z’n investeringskosten aftrekken van z’n belastbare winst, waardoor deze minder belastingen hoeft te betalen. Dat moedigt aan om te investeren, maar zijn de voorwaarden om een investeringsaftrek te verkrijgen nog steeds interessant?

Nieuws