Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
Word jij wel eens geconfronteerd met onbetaalde facturen?

Dit veroorzaakt niet alleen een hoop stress, maar kan ook leiden tot liquiditeitsproblemen of zelfs het faillissement van een bedrijf. Het is dan ook van essentieel belang om snel te handelen en, als betaling uitblijft, specialisten in te schakelen op dit terrein.

Wettelijk gezien zijn gerechtsdeurwaarders de experts voor deze taak. Ze kunnen proberen openstaande facturen minnelijk te innen of je adviseren over de meest doeltreffende incassomethode.

Sinds 2016 is er een B2B-procedure (enkel tussen bedrijven) waarmee onbetwiste schulden snel en kosteneffectief kunnen worden geïnd. In deze procedure wordt vanaf het begin een gerechtsdeurwaarder ingeschakeld, wat de slaagkans van de vordering vergroot. Bovendien is dit kostenefficiënter voor de schuldenaar, aangezien er veel minnelijk kan worden geregeld zonder hoge juridische kosten.

We beschikken over een netwerk van experts dus we kunnen je perfect in contact brengen met professionals die jouw belangen behartigen. Vergeet niet dat voorkomen beter is dan genezen: het opstellen van nauwkeurige contracten en duidelijke factureringsvoorwaarden kan helpen om conflicten met je klanten te voorkomen.

Word jij wel eens geconfronteerd met onbetaalde facturen?

Nieuws