Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
Bakelants Technics

Z’n liefde voor elektriciteit is hoogstwaarschijnlijk genetisch doorgegeven. Zowel de grootvader als de vader van Jonathan oefenden het beroep van elektricien uit. Het is dus geen wonder dat Jonathan op school de richting ‘elektriciteit-elektronica’ volgde. Tevreden klanten zijn er immers nog steeds! Want Jonathan helpt verschillende oud-klanten van z’n grootvader nog dikwijls “elektrisch uit de brand”.

Jonathan startte z’n loopbaan niet meteen als zelfstandige. Hij werkte als meestergast bij een zelfstandige elektricien om zo voldoende ervaring op te doen en kennis te vergaren. Uiteindelijk lonkte de interesse naar het opstarten van een onderneming op zelfstandige basis: Bakelants Technics werd geboren!

Jonathan beschouwt zichzelf als een traditionele elektricien maar toch ziet z’n werkdag er nooit hetzelfde uit. Hij deinst niet terug voor de kleinschaligere werken waarvoor de meeste elektriciens geen tijd nemen of willen maken maar focust zich ook op renovaties, depannages en de aanleg van nieuwe kabels in verschillende firma’s. Een moeilijk te omschrijven takenpakket net omdat het zo gevarieerd is: die ene maandag kan eenvoudigweg wat makkelijker verlopen dan die andere uitdagende donderdag.

Maar elk project heeft z’n leuke en onplezierige kanten. Op de vraag naar z’n leukste project heeft hij dus geen instantaan antwoord klaar. Het project dat ‘m het meeste bijblijft is de aanleg van buiten- en parkeerverlichting inclusief laadpalen op het depot van een firma (holding). Da’s inderdaad eens wat anders!

Maar hij haalt ook veel voldoening uit depannages en interventies omdat net het resultaat zo bevredigend is. Klanten zijn immers immens tevreden als je hen uit de nood kan helpen wanneer de elektriciteit het ineens begeeft. Zo’n depannages vragen om heel wat flexibiliteit. Jonathan ziet zich vaak genoodzaakt om z’n planning helemaal omver te gooien bij dringende interventies. Daar kan hij best mee leven, zolang hij ’s ochtends z’n kindjes maar zelf naar de voorschoolse opvang kan brengen én van een welverdiende koffie kan genieten!

Hij laadt nog enkele machines of materialen in z’n werkvoertuig, beantwoordt nog wat dringende telefoons of mails en start dan echt aan z’n werkdag. Deze loopt meestal tot 18 à 19 uur waarna hij nog een aantal praktische zaken in orde brengt alvorens wat quality time door te brengen met z’n kinderen.

Jonathan heeft z’n ultieme droom eigenlijk al verwezenlijkt: hij verlangt er naar om een goed draaiende en financieel gezonde zaak op te bouwen. En waarschijnlijk droomt hij er toch ook van om wat minder uurtjes te kloppen tijdens de weekends

 

"Ik heb mijn ultieme droom al verwezenlijkt"

Meet Jonathan, de allround elektricien uit Zemst die– naar eigen zeggen – graag (terug) het licht in huis brengt bij de mensen. Dat mag je letterlijk en figuurlijk nemen. Want als zaakvoerder van Bakelants Technics gaat hij elke dag de uitdaging aan: van de installatie van elektriciteit tot elektrische herstellingen.

Klanten in de kijker