Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
DeWespenkiller

Eddy Mertens is geboren en getogen in Vilvoorde maar woont ondertussen al 37 jaar in Hever, een deelgemeente van Boortmeerbeek. Hij heeft een eindeloze fascinatie voor politiek en filatelie en is ook een fanatieke wandelaar, fietser én restaurantbezoeker.

In juli 2019 ging hij op 56-jarige leeftijd op pensioen na een lange en succesvolle carrière als onderofficier bij het leger. Maar op pensioen gaan staat voor Eddy niet synoniem aan thuis in de zetel zitten. Na een aantal interessante gesprekken vergezelde hij z’n jonge collega-militair aka vrijwillige brandweerman aka zelfstandige wespenverdelger tijdens een oproep. Het ‘hoe en wat’ van het wespen verdelgen lokte interesse uit. Het materiaal en de werkwijze waren intrigerend.

Eddy zag het meteen zitten om zelf wespenverdelger te worden: hij kocht het nodige materiaal aan, liet een website bouwen en ging zelf aan de slag. Van mei tot september staat hij paraat om klanten zo goed mogelijk af te helpen van hun wespennest. De grote uitdaging bestaat erin om zo snel mogelijk te reageren op hun telefoons, zodat hij meteen ter plaatse gaat om komaf te maken met die vervelende gestreepte insecten. Hij verdelgt de wespen op dezelfde wijze als de brandweer dat doet, maar gaat er prat op dat hij sneller beschikbaar en goedkoper is!

En of dat Eddy een enthousiaste duizendpoot is! Omdat hij als wespenverdelger gebonden is aan het wespenseizoen, startte de gepensioneerde onderofficier de zoektocht naar nog een andere zelfstandige job. In 2021 ging hij aan de slag als logistiek medewerker bij Mercedes-Benz Boortmeerbeek, waar hij het hele jaar door verantwoordelijk is voor het uitvoeren van allerhande autokeuringen. Hij rijdt met jonge occasies, busjes en bedrijfswagens naar de autokeuring voor verkoop, haalt auto’s af na onderhoud en gaat ook met leasingauto’s van bedrijven, particulieren of zelfstandigen naar de autokeuring.

Ondertussen combineert Eddy z’n twee zelfstandige functies met plezier. Maar z’n job als wespenverdelger spreekt tot de verbeelding. Als we bijvoorbeeld naar z’n leukste project vragen vertelt hij over een wespennest van zeker 1 meter breed en 30 centimeter hoog. Een serieuze klus, want hij kroop tot aan het wespennest op de zolderverdieping in temperaturen van 30 à 40 °C. De voldoening was groot, de mensen met het wespennest op zolder heel dankbaar.

Hoe een werkdag eruit ziet? Tussen 8 en 10 uur ’s ochtends haalt Eddy een auto af in Brussel die hij rond 15 uur terugbrengt. Af en toe rijdt hij ook naar de keuring. Wanneer het wespenseizoen aanbreekt, houdt hij zich vaak fulltime bezig met het verdelgen van wespennesten. Want zijn ultieme droom bestaat er toch uit om z’n zaak als wespenverdelger verder uit te breiden. Met extra werkkrachten die z’n team op zelfstandige basis versterken!

"Een wespennest van zeker 1 meter breed en 30 centimeter hoog"

Meet Eddy, de gepensioneerde vijftiger uit Hever met een waaier aan hobby’s én jobs. Hij is zelfstandig medewerker bij Mercedes-Benz maar oefent ook nog een andere bijzondere job uit. Als ‘De Wespenkiller’ verdelgt hij wespen op krak dezelfde manier als de brandweer.

Klanten in de kijker