Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
Tim Matyn

Duizendpoot Tim belandde na een aantal omzwervingen (door Luxemburg en Maastricht) in het landelijke Elewijt (Zemst), samen met z’n vrouw en twee kinderen. Naast het werk houdt hij ervan om evenementen te organiseren, leidt hij een klein maar gezellig cateringbedrijfje, ondersteunt hij de voetbalclub van SK Nossegem én speelt hij padel op TC De Wehzel.

Voor een rijk gevulde carrière moet je bij Tim zijn. Hij was business developer bij Spa, KitchenAid en Big Green Egg maar koos er uiteindelijk voor om zelfstandige te worden. Zijn uitgebreide netwerk in de Food & Beverage industrie en ervaring zorgen ervoor dat hij z’n creativiteit en ambitie steeds kwijt kan in de ontwikkeling van projecten voor talloze bedrijven. Maar hij kan ook de ontwikkeling van Big Green Egg, de samenwerking als business developer met BRU (waarbij hij de 300 beste Belgische restaurants als klant kende) en kleine evenementen zoals het winterfestijn in Elewijt op z’n palmares schrijven.

Met z’n bedrijf Matman Bv waant Tim zich een ecologische Superman. Want door de samenwerking met Go Green & Clean – z’n voornaamste project – ontzorgt hij de car- en truckwash-industrie met grote zeeptanks van 1500 liter in plaats van kleine bidons van amper 25 liter. Hierdoor bespaart iedereen geld en tijd maar dragen ze vooral ook bij aan een kleinere CO2 voetafdruk. Alleen maar voordelen dus! Bovendien doktert hij met Go Green & Clean ook andere ideeën uit om mobiliteitsproblemen te verhelpen door onder meer de installatie van laadpalen en truck stops.

Toch is de carwash wereld geen fast moving business. Deze ondernemers zijn trouw aan hun vast gamma aan producten en tonen een grote loyaliteit naar de huidige leverancier.  De ecologische voetafdruk in de toekomst verlagen vormt geen echte prioriteit en het ziet er niet naar uit dat er snel een mentaliteitswijziging volgt. Reken daar nog de grote verschillen in de regelgeving tussen België, Nederland en Duitsland bij en je merkt dat ondernemen geen walk in the park is.

Dat vraagt om heel wat flexibiliteit. Een werkdag ten huize Matyn-Janssens kent dus geen standaardindeling – op het gezamenlijke familiediner na- maar dat geeft net energie en voldoening. Net zoals nieuwe positieve concepten en ideeën blijven creëren, ontwikkelen en stimuleren. Waarom geen gastheer zijn op een event in de sportindustrie of in een kleine brasserie? Het is Tims’ ultieme droom om zowel professioneel als sportief actief te blijven zolang het kan en daarvan ook te genieten. Al mogen een lekkere maaltijd en een goed glas met familie en vrienden zeker niet ontbreken. Zoals we al zeiden, een echte gemotiveerde duizendpoot.

 

 

"Het blijven ontwikkelen van nieuwe positieve concepten en ideeën stimuleert mij enorm"

Meet Tim Matyn, freelance verkoper en zaakvoerder van Matman Bv die z’n steentje bijdraagt aan een duurzame marktonwikkeling in samenwerking met andere bedrijven. Als aandeelhouder van de firma Go Green & Clean voorziet hij de car- en truckwashindustrie in de hele Benelux van grote tanks gevuld met zeep én zet hij z’n schouders onder talrijke andere projecten.

Klanten in de kijker