Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
Katrijn Rosseels

Je kan er niet omheen: leven in onze maatschappij zit boordevol uitdagingen. Het is niet simpel om die uitdagingen te tackelen. En al helemaal niet om objectief naar jezelf te kijken. Laat Katrijn daar nu net wél een krak in zijn. Toen ze voor de studierichting communicatiewetenschappen koos was haar interesse in psychologie al groot. Toch belandde ze de tien jaar na haar studies in verschillende communicatiefuncties in binnen- en buitenland.

Maar de aantrekkingskracht van het coachende en trainende aspect in die communicatieve functies? Die was groot! Met haar eerste stapjes in trajectbegeleiding gooide ze haar carrière over een andere boeg. Ze begeleidde werkzoekenden individueel of via workshops richting een plaatsje op de arbeidsmarkt. De persoonsgerichte aanpak ontbrak echter nog té hard. Daarom maakte ze in 2020 de overstap naar “Change and Career Coach Katrijn”.

Als coach ondersteunt Katrijn jongeren & volwassen die zich volgende levensvragen stellen: “wie ben ik?”, “wat kan ik?” en “wat wil ik?”. Met behulp van positieve psychologie draagt ze bij aan hun mentale welzijn. Daarnaast geeft ze ook trainingen aan bedrijven. Die ondernemingen zijn divers, net zoals de onderwerpen die ze aansnijdt: van verbindende communicatie en team coaching tot leiderschap en de beste manieren om met de weerstand van klanten om te gaan.

Momenteel haalt ze energie uit de samenwerking met 9 externe partners. Daarnaast bundelt ze haar krachten met een collega-osteopaat in de organisatie van individuele en groepscursussen. Met een krachtige focus op het mentale en lichaamsgerichte welzijn, maken ze het thema ‘ont-piekeren’ bespreekbaar. De rode draad? Meebouwen aan een beter leef- en werkklimaat in Vlaanderen.

Deze creatieve generalist is ook een enthousiaste kameleon die zich succesvol aanpast aan veranderende situaties, uitdagingen en nieuwe opportuniteiten. Van een training in eender welke provincie tot coaching of avondlessen als docent soft skills aan Syntra in Hasselt: een werkdag ziet er nooit hetzelfde uit.

Haar ultieme droom? Optreden op de wei van Werchter! Oké, als ze realistischer droomt dan? Coaching- en trainingscentrums openen in verschillende provincies, met de ondersteuning van freelancers. En levenslang leren. Alleen zo ontplooit iedereen z’n professionele en persoonlijke groei.

 

 

"Coaching en training? Dit is het werk waarin ik écht floreer!"

Dit is Katrijn. Vanuit Elewijt naar Tremelo verhuisd en nu overal in Vlaanderen te vinden om mensen te ondersteunen als coach en trainer. Met haar achtergrond in de sociaal-culturele sector en jarenlange ervaring in de communicatiebranche vormt zij een mooie aanwinst in de multidisciplinaire groepspraktijk Jikan in Tremelo en een dokterspraktijk in Aarschot. Buiten ‘Change & Career Coach’ om gaat ze graag op stap, zingt ze in een coverband en vangt ze elke zonnestraal op.

Klanten in de kijker