Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
Bram Smets Laswerken

Iedere persoon komt in z’n leven normaal gezien wel eens in aanraking met een lasser. De toepassingen van laswerk zijn erg veelzijdig: van auto-onderdelen tot bouwconstructies. Maar laswerk uitvoeren is niet zo’n simpele taak: je verbindt de stukken metaal enkel door verhitting met behulp van verschillende lastechnieken en een goed uitgeruste laspost. Geen taak voor iemand met twee linkerhanden dus. Daarom is Bram Smets de ideale professionele partner voor alle kleine tot middelgrote laswerken en metaalbewerking!

Brams’ passie voor lassen en metaalbewerking floreerde op jonge leeftijd. Hij leerde de kneepjes van het vak op de schoolbanken van TSM Mechelen. Enkele jaren later porden z’n ouders hem aan om z’n eerste zuurverdiende spaarcenten te investeren in een lasapparaat. Lasser worden leek ‘m wel wat dus hij begon klein in het tuinhuis om later dus door te groeien naar een bloeiende zelfstandige activiteit.

Hij vervaardigt vooral stalen constructies in z’n werkplaats om ze daarna te leveren en te plaatsen bij z’n klanten. Bram is een specialist in het samenstellen en lassen van balken, chassis, structuren en machineonderdelen maar ook in het herstellen van machines. Z’n gediplomeerde handen maken zeer uiteenlopende zaken: van kleine salontafels tot trappen, loopbruggen en poorten. Komt er staal aan te pas? Dan gaat het door Bram z’n vingers!

Een werkdag ziet er steeds anders uit en dat voegt wat extra charme toe aan de job. De ene dag slijt hij al z’n werkuren in de werkplaats terwijl hij de andere dag op post is om z’n creaties te plaatsen op locatie bij klanten. Ook materialen shoppen en naar de ‘lakker’ transporteren behoort tot één van z’n wekelijkse activiteiten.

De grootste uitdaging in de job? Die ligt waarschijnlijk in het uitdenken en aanbieden van een totaalconcept. Dit draait om opmeten en maken tot bewerken en afwerken met een laagje lak of poedercoat. Nadien plaatst hij het afgewerkte pareltje bij een tevreden klant als perfecte afsluiter van het project.

Hij spreekt zich niet graag uit over het ‘leukste’ project. Elke aanvraag voor laswerken draagt iets leuks, uitdagend en tof. Oké, de ene creatie vergt wat meer verbeeldingskracht en moeite dan de andere, maar de uitdaging is steeds groot. Of het nu gaat om de realisatie van een kelderluik, een brievenbus in cortenstaal of een op maat gemaakte kattenren : Bram voegt steeds een unieke toets toe aan iedere creatie. Want dat vormt de basis van z’n gezonde, bloeiende en uitdagende eenmanszaak. En meer moet dat voor Bram niet zijn!

"Elke werkdag als lasser is een feestdag"

Meet Bram Smets, de 28-jarige enthousiaste allrounder uit Elewijt die z’n beroep en interesses omtoverde tot een eigen zaak met specialisatie in ‘algemene laswerken’. Sindsdien heeft staal geen geheimen meer voor hem.
Ik kan niet meteen een 'leukste' project bedenken. Ik vind dat elk project iets leuk, uitdagend en tof heeft

Klanten in de kijker