Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
Roel Bockstal

Kinesist én personal trainer van z’n eigen bedrijf? Dan moet je dus wel gepassioneerd zijn door sport. Hij haalt al 15 jaar voldoening uit zijn job als kinesitherapeut in de Kinépraktijk in Hoeilaart. Maar het idee om mensen aan het sporten te krijgen en sportievelingen te begeleiden kriebelde al langer. Resultaat? Zes jaar geleden richtte hij Profit op. Als personal trainer begeleidt hij mensen naar hun sportief en fysiek doel. Hij wordt bijgestaan door acht andere professionele coaches die zich specialiseren in het geven van individuele- of groepstrainingen, online personal coaching, trainingsschema’s (voor de professionele sporters) en voedingsadvies.

Wie in aanmerking komt voor zo’n persoonlijke coaching? Werkelijk iedereen! Profit krijgt dagelijks klanten van alle niveaus en leeftijden over de vloer. Ze hebben allemaal een doel voor ogen: de a-sportieveling wil vaak fitter worden of afslanken terwijl de topsporter op zoek is naar een sportieve uitdaging. Bovendien krijgt Profit ook heel wat personen over de vloer die kampen met medische problemen. Hierbij beantwoorden ze aan de vraag van verschillende sportclubs om extra begeleiding te bieden bij hun kracht- en stabilisatietraining. Al snel vonden heel wat individuele klanten en klanten van verschillende sportclubs hun weg naar Profit.

De goede reputatie deed Profit meteen groeien, waardoor ze al snel konden investeren in het beste materiaal en de uitbreiding van hun aanbod. En dat lokte heel wat professionele topsporters, in hun zoektocht naar aangepast advies en begeleiding. Zo timmerde Roel mee aan de carrière van Paralympiër Kris Bosmans. Dit wielertalent kampte op z’n 18de  met een hersenverlamming maar liet zich niet kisten. Hij bleef fietsen en behaalde verschillende Belgische titels. Hoogtepunt in de carrière van zowel Kris als Roel is mogelijk de zilveren medaille die de talentvolle atleet tijdens de Paralympische Spelen in Rio De Janeiro in 2016 scoorde. Op dit moment stoomt Profit Panos Armenakas klaar voor de Olympische Spelen in Tokio. Roel werkt mee aan de fysieke begeleiding van deze professionele voetballer die speelt bij de U23 van Australië. Maar hij geeft ook toe dat hij enorm veel voldoening haalt uit de metamorfose van a-sportieve naar sportverslaafde klanten.

Hoe zo’n kinesist en personal coach die persoonlijke fysieke begeleiding dan concreet aanpakt? Roel begint z’n dag om 6 uur ’s ochtends. Het spreekwoord ‘morgenstond heeft goud in de mond’ kent voor hem geen geheimen meer. Roel start twee ochtenden in de kinépraktijk. De andere drie ochtenden vult hij met personal training. Na 3 à 5 uur training doet hij enkele huisbezoeken om daarna opnieuw klanten te behandelen in z’n praktijk. Op vrijdagnamiddag en avond geeft hij verder personal training op de trainingslocatie in Overijse. En op dinsdag en dondernamiddag werft hij nieuwe klanten aan – al dan niet in ons nieuwe kantoor in Hofstade – doet hij z’n administratie en coacht hij z’n personeel.

Een bezige bij dus, die Roel. Eentje die ook wel eens wegdroomt. Dat Profit uitgroeit tot een soort van mini-keten voor professionele personal training, met studio’s op meerdere locaties bijvoorbeeld. Plekken waar iedereen die gezonder, fitter, slanker of sterker wil worden zich welkom voelt om  fysieke trainingen op maat te volgen.

"Als personal trainer begeleiden we mensen naar hun sportief en fysiek doel"

Meet Roel Bockstal, de 38-jarige sportfanaat uit Hoeilaart. Hij houdt van lekker eten en tuinarchitectuur maar zijn grootste passie blijft sportief bezig zijn. Dat ‘bezig zijn’ mag je gerust op tal van manieren interpreteren. Want naast fietsen en mountainbiken, speelt sport ook de belangrijkste rol in z’n professionele leven. Als kinesitherapeut én zowel zaakvoerder als personal trainer van Profit maakte hij van z’n hobby z’n beroep(en).
Klanten die compleet a-sportief binnen wandelen en 'sportverslaafd' worden vind ik geweldig

Klanten in de kijker