Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
Broodtiek

Belgen zijn echte broodeters. Niets smaakt beter dan een verse boterham, het geeft ons een gevoel van thuiskomen. Ik durf ervoor wedden dat ook jij – na één stap uit de bakkerij – het korstje van een vers gesneden brood uit het vuistje verorbert. Dat Sandra en Patrick jaren na de sluiting van de laatste bakker in Elewijt, in 2020 zelf eentje openden was dus meteen een schot in de roos.

Patrick en Sandra groeiden beiden op in Elewijt. Samen hebben ze twee kinderen Wim en Ellen. Sandra werkte negen jaar lang als verantwoordelijke bij de visafdeling van Delhaize. Na het vertrek van haar team, bleef ze alleen over met een hoop verantwoordelijkheden. Ze had haar buik vol van de steeds hoger wordende druk en besloot om het roer om te gooien. Ze besefte al snel dat ze haar tijd en energie evengoed in haar eigen zaak kon steken. Haar droom om een bakkerij te openen kreeg steeds meer vorm.

Het reilen en zeilen in de bakkerij kende ze immers al. Ze deed vakantie- en weekendwerk bij een bakkerij in Elewijt. Nadat ze de schoolbanken verliet werkte ze ook 13 jaar bij bakkerij Vanhooff in Diegem, tot de bakker z’n pensioengerechtigde leeftijd bereikte.

In volle coronacrisis opende Sandra dus haar eigen bakkerij. Patrick is bakker van opleiding en haalt zijn patisserie- en chocolatierkunsten deeltijds naar boven. Hij staat om 4u30 op om allerlei lekkers zoals stokbrood en koffiekoeken met crème te maken. Ook klassiekers in de patisserie zoals eclairs en merveilleux-gebakjes ontbreken niet in de toonbank. Producten van grote firma’s komen er niet in. Het brood, pistolets, sandwiches en bepaalde koffiekoeken en patisserie worden geleverd door een kleine, artisanale bakker. Beetje bij beetje vergroot manlief Patrick het assortiment patisserie en pralines van eigen makelij.

Om half 7 overlopen Sandra en zoon Wim de bestellingen van de dag en stomen ze de winkel klaar voor opening. Broodtiek beschikt ook over een eigen webshop waarop je een groot assortiment uit de winkel ook online bestelt. Van geschenkmanden, een tijgerbrood en koffiekoeken tot croissants en gebakjes met crème au beurre. Zelfs de kaas die je tussen je croissant legt, bestel je eenvoudigweg via de website van Broodtiek. Je kiest er zelf voor of je de bestelling afhaalt in de winkel of laat bezorgen bij je thuis of op een bepaald adres.

Om 7 uur stromen de eerste klanten binnen voor de verse pistolets en bedient ze haar klanten de hele dag door met een glimlach. Na de sluiting om 18 uur volgen nog de voorbereidingen voor de volgende dag. Het water loopt ons alvast in de mond…

 

 

 

 

 

"Blijde broodeters kopen hun verse pistoleekes bij bakkerij Broodtiek"

Meet de familie Verheyden-Leemans, trotse eigenaars van Broodtiek in Elewijt. Sandra joeg haar ultieme droom na en opende de enige bakkerij in het dorp in volle coronacrisis. Zoon Wim vergezelt haar in de winkel, terwijl manlief Patrick tijdens het weekend de heerlijkste gebakjes uit z'n oven tovert.

Klanten in de kijker