Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
Leen Elsen – J.ust Breathe

Op Instagram is alles picture perfect en op LinkedIn etaleren we ons professioneel succes. In de digitale wereld lijkt het vaak alsof iedereen z’n leven op rolletjes loopt. Maar achter deze schijnbare perfectie worstelen velen met een innerlijk gevoel van leegte, prestatiedruk, negativiteit en onrust. Zelfs onze kinderen ervaren dit.

Samen met volwassenen en kinderen ontdekt Leen de weg van (over)leven naar betekenisvol leven in een wereld vol (prestatie)druk en prikkels. Met massages voor zowel (zwangere) vrouwen als tieners en baby’s, coachingsessies of gewoon een luisterend oor. Of met een combinatie daarvan.

Tussendoor voegt ze ook yogawoensdagen en prana- & yogacreakampjes voor kinderen toe aan haar agenda. Tijdens deze rustgevende activiteiten smelten yoga, ontspanning, creativiteit en natuur op een speelse manier samen. Alles mag, niets moet: zolang iedereen maar geniet van wat ze doen.

Het draait uiteindelijk allemaal om het vinden van rust en liefde, zowel mentaal als fysiek. En zelfzorg. Maar dat bereik je volgens haar alleen als je beseft dat het oké is om je tranen te laten rollen en helemaal jezelf te zijn. J.ust Breathe gaat prat op “collateral beauty“: het vinden van betekenis te midden van tegenslagen en het ontdekken van schoonheid, zelfs in moeilijke situaties.

Leen werkt als kinderverzorgster bij De Leertuin in Meise, omgeven door een hoop vrolijke gezichtjes. Maar waarom koos ze dan voor een bijberoep? Omdat ze mama is van drie jongens, waarvan haar oudste een sterrenkindje is. Na het verlies van Vinz vond ze diepe troost door haar hart en ziel te wijden aan haar vierde “kindje”: J.ust Breathe.

De grootste uitdaging is telkens weer mensen begeleiden naar een “positievere” focus op het leven. Het is zeker geen eenvoudige taak om altijd beschikbaar te zijn voor anderen. Maar wat het zo mooi maakt, is Leen’s vermogen om écht te luisteren naar anderen. Haar behandelruimte is niet alleen een plek voor een massage, maar ook een veilige haven waar mensen vrijuit kunnen praten. Een uitdagende balans, maar het is precies deze dynamiek waar Leen van houdt in haar werk.

Een typische dag begint met het wegbrengen van haar eigen kinderen en het verwelkomen van andere kindjes en ouders bij de schoolpoort. Op school helpt ze peuters en kleuters in hun ontwikkeling naar zelfstandigheid. Terug thuis volgt de routine van kinderen ophalen, eten, hobby’s en de massagekamer voorbereiden. Om 19:30 uur begint ze bewust aan één massage, waarbij ze zich volledig richt op haar klant met 100% aandacht. Op woensdagmiddag voegt ze kinderyoga toe aan haar schema.

Voor nu laat ze haar ultieme droom even rusten. Op dit moment geniet ze van alles wat haar bijberoep te bieden heeft en van de (kleine) dingen in het leven: pleziermomentjes met het gezin, een heerlijke lunch, een nieuw plantje, een ontspannen hardloopsessie of de kalmerende zonsopgang en -ondergang aan zee. Maar in de toekomst misschien eens tijd vinden om overdag ook een massage of coachingsessie te organiseren? Klinkt fijn, dus wie weet…

 

 

"Rust, liefde, zelfzorg: dat is waar ik voor ga"

Maak kennis met Leen, kinderverzorgster en de drijvende kracht achter J.ust Breathe. Haar onderneming combineert massages, coaching voor rouw, verlies & burn-out en organiseert kampjes voor kinderen. Ze is een creatieve duizendpoot die positieve energie verspreidt waar ze gaat!

Klanten in de kijker