Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
De Kofferie

We ruilen de zwoele cocktails op zonovergoten terrasjes ondertussen al een tijdje in voor een heerlijke kop dampende koffie in een knusse koffiebar. Daarom stellen we je de meest sfeervolle stek in Elewijt voor: “De Kofferie”. Combineer die heerlijke koffie met een ontbijt en/of een homemade stuk taart, en je bent helemaal klaar om de gure herfst- en winterdagen te trotseren.

Tussen de gezellige muren van  “De Kofferie” dan weliswaar. Daar zorgt Els Walgraef sinds begin juni voor. Na een barista-cursus in Antwerpen en een job bij een koffiebar in Mechelen opende ze na 4,5 jaar koffie-ervaring haar eigen koffiebar.

Voordat ze zich in haar koffie-avontuur stortte, oefende ze gedurende 27 jaar diverse logistieke functies uit in verschillende bedrijven. Uit testresultaten met een loopbaancoach bleek echter dat cijfers haar helemaal niet motiveerden. Aangezien ze op dat moment voor een groot Amerikaans bedrijf werkte waar alles draaide rond ‘metrics, targets en KPI’s‘, werd het al snel duidelijk dat ze niet meer op haar plek zat.

Een ‘positieve’ baan, dat wilde Els. Dus waarom geen koffiebar met zelfgemaakte taartjes openen? Dit idee spookte in het verleden al wel eens door haar hoofd. Maar het écht serieus overwegen? Nee. De jobcoach daarentegen blies dit idee nieuw leven in.

Na wat koffie-ervaring in een koffiebar in Mechelen, startte ze aan haar leukste project: de in- en oprichting van haar eigen koffiebar. Het verzamelen van de juiste spulletjes en uiteindelijk ontdekken dat alles samenvalt in een prettig geheel. Missie geslaagd, vinden wij. Als je bij “De Kofferie” binnenwandelt, valt je oog meteen op de gezellige inrichting. En ook wel op de koeltoog vol met lekkere taartjes.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit voor Els? Een half uur voor de opening bereidt ze ontbijtjes voor, maakt ze de taarten af en zet ze de bar klaar. Tijdens de ochtend staan voornamelijk ontbijtjes op het menu, terwijl klanten na de middag geen nee zeggen tegen een smakelijk stuk taart. Als er een rustig momentje is, probeert Els overdag bestellingen te plaatsen, berichten te beantwoorden en taarten voor te bereiden voor de volgende dag. Als dit niet mogelijk is tijdens de openingstijden, doet ze dit ’s avonds. Na sluitingstijd volgt dus het bakken inclusief het opruimen, poetsen en wat administratieve taken voordat ze eindelijk in de zetel neerploft!

Ondertussen draait haar grootste uitdaging niet langer om het behalen van alle KPI’s, maar vooral om het creëren van een plezierige en aangename ervaring voor koffieleutende bezoekers. Hen even de dagelijkse stress te laten vergeten onder het genot van een heerlijke koffie. Een echte waardevolle koffieklets of een moment van pauze dus. Geen wilde plannen of dromen meer, gewoon ‘De Kofferie’ op de kaart zetten als dé plek om even tot rust te komen en te genieten volstaat. En gelukkig zijn in wat ze doet natuurlijk ook.

 

"Mijn droom? De Kofferie op de kaart zetten als dé ideale plek om te genieten"

Ontmoet Els – ‘de koffiemadam’ – Walgraef. Ze werd geboren en getogen in Elewijt en runt er sinds afgelopen zomer ook ‘De Kofferie’. In deze koffiebar vind je naast de traditionele cappuccino of koffie verkeerd ook koffiespecials én zelfgemaakte taarten. Jummie!

Klanten in de kijker