Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
Yannick Welman

Het populaire gezegde ‘Vlamingen zijn geboren met een baksteen in hun maag’ blijft onmiskenbaar waar. Bouwen, kopen, renoveren: het karakteriseert ons nog steeds. Eens begonnen vergeten we vaak wat er allemaal komt kijken bij dit proces, maar het moet er piekfijn uitzien. Tenzij je een aantal handige harry’s in je familie of vriendenkring hebt, laat je dat werk liever over aan een professional. Aan Yannick Welman bijvoorbeeld.

Yannick was al vaardig met z’n handen alvorens hij in 2019 zijn eigen zaak oprichtte. Hij plaatste zonweringen maar ontdekte zijn echte passie toen hij z’n eigen woning van kop tot teen verbouwde.  Eens z’n huis klaar was, keek hij al uit naar het volgende project. Hij was niet bang om – in tegenstelling tot de modale Vlaming – de stap naar een leven als zelfstandige te zetten. Yannick werkte eerder als enige werkkracht bij een zelfstandige, dus hij leerde hier de kneepjes van het vak.

Het fijnste aan de job is dat elke dag er  uitziet: van het plaatsen van blauwe cementtegels in een bar in Leuven tot de creatie van een stadstuin met Padouk hardhout. Bovendien hecht hij ook veel belang aan een toffe en gezellige werksfeer met z’n enige werknemer. Z’n specialisatie en voorkeur gaat dan weer uit naar ruwbouw, grond- en dakwerken. Bij een werf in ruwbouwfase is de voldoening volgens hem het grootst. Hij begint vanaf nul aan zo’n ruwbouw en na een aantal weken hard werken rijst z’n project uit de grond.

Zijn favoriete werf blijft momenteel z’n grootste werf waarbij hij instond voor de volledige afbraak en wederopbouw van twee stadswoningen in het centrum van Mechelen. Na de afbraakwerken volgde grond-, ruwbouw en dakwerken om de bouwwerkzaamheden tot een goed einde te brengen. En dat smaakt naar meer. Want later zou hij graag nog een stapje verder gaan en zelf huizen kopen, verbouwen en daarna weer verkopen.

"Je begint vanaf nul aan zo'n ruwbouw en na een aantal weken hard werken rijst je project uit de grond"

Meet Yannick, de bedrijvige dertiger uit Elewijt die elke dag z’n hart ophaalt in ‘den bouw’ als zaakvoerder van Welman Projects. Z’n bedrijf specialiseert zich in totaalrenovaties: van afbraakwerken tot ruwbouw, grond- en dakwerken. De grootste uitdaging? Een perfecte werf afleveren.
Het fijnste aan deze job is dat elke dag er anders uitziet

Klanten in de kijker