Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
Trimosa Hondentrimsalon

Van jongs af aan is Fleur gepassioneerd door honden. Naast haar schoolopleiding aan Horteco in Vilvoorde, waar ze zich specialiseerde in Dierenzorg, werkte ze in haar vrije tijd ook in een hondenpensioen.

Nu vind je haar ook actief op de hondenschool. Hier geeft ze les in agility & gehoorzaamheid en neemt ze zelf deel aan agilitywedstrijden met Lewis, haar Golden Retriever waarmee ze al 7 jaar beste maatjes is.

Met zo’n passie moet je iets doen, toch?  Na het afronden van haar middelbare schoolopleiding, besloot Fleur om een extra praktijkgerichte opleiding tot hondentrimmer te volgen aan de Groomer Academie in Beringen.

Ondanks de uitdagingen van de coronapandemie, waarbij ze helaas veel online lessen moest volgen, kreeg ze tijdens haar jaar durende stage in een trimsalon toch alle benodigde vaardigheden onder de knie. Dit gaf haar de vertrouwensboost die ze nodig had om in augustus 2022 haar eigen trimsalon te openen.

Hiermee realiseert ze haar ambitie om dagelijks met honden te werken. De uitdaging om als jonge twintiger een eigen zaak op te zetten was groot, maar de voldoening is nog groter. En gelukkig kan ze al vanaf het begin rekenen op de steun van haar ouders.

Want, als jonge ondernemer durft ze soms voor terughoudende klanten te staan. Maar zodra ze Fleur aan het werk zien, verdwijnen hun eventuele twijfels al snel. Wie z’n trouwe viervoeter bij Fleur achterlaat, weet immers dat ze de tijd neemt om elke hond op zijn gemak te stellen: of het nu een kleine chihuahua of een kolossale Newfoundlander is.

Met haar aanpak creëert ze een sfeer van rust, wat niet alleen de honden op de trimtafel ten goede komt, maar ook haarzelf. En dat loont: aan de muren hangen talloze foto’s van tevreden viervoeters – groot of klein – als bewijs van haar uitstekende werk.

Fleur begint haar dag rond 08:30 uur om alles voor te bereiden voor haar eerste klanten die om 09:00 uur arriveren. Bedoeling is om ’s ochtends ongeveer twee honden te verzorgen en ’s middags twee tot drie, afhankelijk van hun ras en de wensen van het baasje.

Haar droom? Het trimsalon uitbreiden, zowel met een eigen pand – momenteel huurt ze nog – als met de aanwerving van een vaste voorbereider. Deze collega zou de honden voorbereiden met een goede wasbeurt en trimbeurt, zodat Fleur zich volledig kan concentreren op een perfecte afwerking.

Droom groots” zeggen ze vaak. Daarom koestert ze de droom van een overdekte trainingsbaan bij haar toekomstige zaak, waar ze zelf lessen kan geven of de baan kan verhuren aan mensen die hun honden onder optimale omstandigheden willen trainen. En als ze nog groter mag dromen? Dan hoopt ze ooit deel te nemen aan Crufts, ‘s werelds grootste hondenshow. Op dit evenement, waar agility is ontstaan, nemen meer dan 20.000 honden deel aan wedstrijden. Cool!

 

"Ik neem graag de tijd voor elke hond"

Van jongs af aan is Fleur Keppens zot van honden. Ondertussen maakt ze van haar passie voor honden een carrière in Trimosa hondentrimsalon.

Klanten in de kijker