Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
Frank’s Haute Dog

Je vindt Frank’s Haute Dog op de Bruul in Mechelen, dichtbij de ingang van de Kruidtuin. Hier zie je twee aubettes, de parkwachtershuisjes van weleer. Eentje huisvest de welbekende Mimi’z Coffee Shop, terwijl Jan de andere omtoverde tot een gezellige ontmoetingsplek waar mensen samenkomen om te proeven van overheerlijke Haute Dogs: voor lunch, avondeten of als comfy snack tussendoor.

Organiseer je een feestje, teambuilding  of lentefeest? Sta je op trouwen? Of plan je binnenkort een ander soort evenement? Dan kan je Jan sinds kort contacteren want z’n haute dogs zijn nu ook mobiel! Ook op straatfeesten laat Jan z’n klanten proeven van de verfijnde, heerlijke hotdogs van Frank’s Haute Dog.

Het ontstaan van alles? Wel, voordat Jan zijn hotdogavontuur begon, runde hij een jaar lang de brasserie van het cultuurcentrum ‘De Melkerij’ in Zemst. Een onvergetelijke tijd waarin hij niet alleen veel leerde over het managen van zijn eigen zaak én de ins & outs van de horeca ontdekte, maar ook talloze prachtige momenten deelde met zijn team en gasten.

Toen hij vernam dat er in Mechelen een kans was voor een concessie in de aubette op de Bruul 131, greep hij die met beide handen aan. Zodra hij ook nog eens hoorde dat het om ‘American Food’ zou gaan, was hij he-le-maal klaar voor de nieuwe uitdaging: zijn liefde voor lekker eten verbinden met het runnen van zijn eigen zaak. Dat laatste doet hij helemaal zelf, met hier en daar wat hulp van z’n drie kinderen: Daan, Lars en Saar.

Jan’s werkdag start met het openklappen van zijn laptop, het regelen van facturen en administratie en het voorbereiden van de zaak voor de opening om 11:30 uur. Alles moet piekfijn in orde zijn, zodat zijn klanten ten volle kunnen genieten van het zalige gevoel van comfortfood met hoogwaardige ingrediënten.

Het absolute hoogtepunt van zijn dag? Het bereiden van de hotdogs in een luxe-jasje en vervolgens zien hoe klanten na één hap helemaal weg zijn van een Frank’s Haute Dog. Zijn dagelijkse hoogtepunt is tegelijk zijn grootste uitdaging: klanten steeds opnieuw verrassen en verwennen met zijn haute dogs en nacho’s. Hij slaagt hierin door regelmatig nieuwe en unieke creaties te bedenken: of het nu gaat om de saus op een basic hotdog of de toppings op z’n Southern-style New Orleans BBQ Dog.

Om 18:00 uur sluit hij de zaak en fietst hij terug naar z’n thuishaven Weerde. Vaak eindigt hij zijn dag met een potje padel, een gezellig etentje met zijn vrouw Els en/of vrienden of gewoon een ontspannen avondje voor de televisie.

Maar wat is zijn ultieme droom? Frank’s Haute Dog naar meerdere locaties uitbreiden, zodat nog meer mensen kunnen smullen van Jan’s culinaire creaties. Oh en ook nog: het beter (lees: hygiënischer) doen dan zijn hotdog-ervaring in New York, waarbij het oude mannetje van het hotdogkraam er niets beter op vond dan de verstopping van de tuit van de aangekoekte bus ketchup te verhelpen door eraan te zuigen. Een absolute no go bij Frank’s Haute Dog.

Vergeet even de ketchup/speeksel/mogelijk ook vals gebit-anekdote uit New York. Begin je al zo’n beetje te watertanden van de gedachte van een heerlijke hotdog? Breng Frank’s Haute Dog dan zeker een bezoekje en ontdek zelf de verrukkelijke haute dogs en nacho’s, vergezeld van een verfrissend drankje. Waar wacht je nog op?

"Jan serveert met Frank’s Haute Dog creatieve interpretaties van de All-American favoriet"

De naam verraadt het al: bij Frank’s Haute Dog kom je voor heerlijke en rijk belegde hotdogs met een Amerikaanse twist. Maar ook als je een goestingske hebt voor nacho’s, popcorn of frisdrankjes zit je goed.

Klanten in de kijker