Boekhouding Accountancy Fiscaliteit
Rum Babs

Apéro-liefhebbers experimenteren ondertussen al enkele jaren met nieuwe smaken en merken van gin. Met succes. Ben je bereid om toch eens af te stappen van de ginhype? Dan is de “Punch au Rhum” van Rum Babs misschien wel het geknipte drankje voor jou!

Want de “Punch au Rhum” bestaat uit lokale kruiden, suikerriet, gedroogd fruit en een verfijnde combinatie van de beste rum die Madagaskar rijk is. Je kiest voor een melange van ananas, vanille en roze peper of voor het samenspel van vanille, banaan, gember en kaneel. De basis is een Madagaskisch familierecept, van generatie op generatie doorgegeven, uitgetest en verfijnd.

Waar Rum Babs ooit begon met enkele flessen voor familie & vrienden, groeide het – na tonnen positieve feedback – uit tot een opgeschroefde professionele productie van haar “Rhum Arrangé”. Het ganse project en het uitstippelen van de toekomstplannen vormen de basis van een spannend en uitdagend avontuur waar ze tot nu toe nog geen moment spijt van had!

Terwijl ze zich de enige dag bekommert om de administratie en productie, is ze de andere dag begaan met de marketing en verkoop van de rum. Je vindt haar regelmatig op de baan om nieuwe partners te ontmoeten, maar Gaële organiseert ook degustaties om proevers te overtuigen van haar heerlijke lokale product. Elke dag is anders, maar da’s eigenlijk best fijn!

Ook qua duurzaam ondernemen is Gaële haar tijd ver vooruit. Zo gaat ze prat op haar samenwerking met de lokale gemeenschappen in haar thuisland. Het is een win-win situatie waarbij de lokale boeren rekenen op een eerlijke prijs terwijl Rum Babs geniet van de beste kwaliteit. Verder ondersteunt ze met de verkoop van iedere fles Rum Babs lokale initiatieven ten voordele van onderwijs of natuurbehoud.

Haar grootste uitdaging? De merkbekendheid van Rum Babs opschroeven! De “Punch au Rhum” is een écht niche product dat de populariteit van gin nog lang niet overstijgt. Maar de Belg die buiten de lijntjes durft te denken, ziet zijn apéro-behoefte ruimschoots bevredigd worden met de heerlijke rum van Rum Babs. De volgende stap is dus logischerwijs om Rum Babs uit te breiden met workshops en een nieuwe variant met verscheidene specerijen. En als alles goed gaat, het openen van een fysieke winkel! Benieuwd? Met deze link zit je dicht bij een proeverij!

"Rum Babs, Da's Gaële's liefde voor Madagaskar verwerkt in een Punch au Rhum"

Dit is Gaële. Vanuit Madagaskar naar België verhuisd en nu overal in België te vinden om de culturele tradities in haar nieuwe thuisland te promoten als eigenaar van Rum Babs. Dankzij haar roots en eeuwenoud familierecept bereidt ze een artisanale “Punch au Rhum” met de beste lokale ingrediënten... uit Madagaskar natuurlijk!

Klanten in de kijker